با دوره‌های استخدامی یادبگیر و استخدام شو!

مشاهده
بررسی مشاغل

معرفی کامل رشته‌ی مدیریت بازرگانی – از درآمد تا مسیرشغلی

در زمانی که دیگر دانش آموزان به انتهای دوره تحصیلی متوسطه دوم در دبیرستان میرسند و رنگ و بوی دانشگاه به مشام آنها میخورد ، کم کم به فکر انتخاب رشته افتاده و گروهي به رشته هاي گروه مديريت و بازار کار مدیریت بازرگانی فکر میکنند و سوالاتی راجع به این مسئله برای آنها پیش می آید.

یکی از موضوعاتی که در زمان تحقیق در مورد این رشته و برای آنها پیش می آید سوالاتی راجع به آینده شغلی و بازار کار مدیریت بازرگانی است که ما در این مقاله به بررسی آن میپردازیم .

پیش از شروع پیشنهاد می‌کنم سری به آگهی‌های استخدام مدیر در حوزه های مختلف بزنید.

در حوزه مدیریت بازرگانی، هدف اصلی ایجاد و حفظ یک سازمان موفق و سودده است. این فرآیند شامل برنامه‌ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل منابع انسانی، مالی و فیزیکی برای دستیابی به اهداف مشخص می‌شود. مدیریت بازرگانی به مهارت‌های متنوعی نیاز دارد، از جمله توانایی ارتباط موثر، حل مسئله، تصمیم‌گیری استراتژیک و ایجاد انگیزه در تیم‌ها. با ترکیب دانش نظری و تجربه عملی، مدیران کسب‌وکار می‌توانند سازمان‌هایی را ایجاد کنند که در محیط رقابتی امروز موفق باشند.

مدیریت بازرگانی و بازارکار آن

این رشته در سه مقطع کارشناسی ، ارشد ، و دکتری  در گرایش های مختلف ارائه میشود و میتواند دانشجویان در صورت علاقه در مقاطع بالاتر در این رشته تحصیل کنند . گرایش های موجود در مقاطع بالاتر رشته مدیریت بازرگانی عبارتند از : بازاریابی ، بازرگانی بین المللی ، تجارت الکترونیکی ، مدیریت استراتژیک ، بازرگانی داخلی  و کارآفرینی .

طبق اطلاعاتی که جمع آوری شده در مقطع کارشناسی بیشترین  درخواستی نیروی کار وجود دارد و در مقاطع بالاتر اصولا مدیران و صاحبان کسب و کار ها قصد ادامه ی تحصیل دارند و با توجه به نیاز خود گرایش خود را انتخاب میکنند.

پیشنهادی که ما برای دانشجویان این رشته داریم این است که حین تحصیل مقطع کارشناسی تحقیقاتی را راجع به بازار کار مدیریت بازرگانی انجام داده و در نهایت مشغول شده و طعم کار را بچشند و با چالش های بازار کار مواجهه شوند ، تا برای خود رزومه ای ساخته و در آینده پس از فارغ التحصیلی به راحتی بتوانند در بازار کار مشغول شوند.

افراد دارای مدرک کارشناسی می توانند به عنوان کارشناس بازرگانی ، مدیر بخش های مختلف سازمان مانند: مدیر فروش ، مدیر مالی مشغول به کار شده و نیز همچنین میتوانند در سازمان های دولتی مانند بانک ها نیز مشغول به کار شوند ، یا اینکه خود به طور مستقل سازمانی را ایجاد کرده و در حوزه مربوطه به فعالیت بپردازد.

اینکه به مستقل کار کردن و استقلال کاری اشاره شد به این دلیل است که دانشجویان این رشته باید روحیه کار آفرینی را در خود ایجاد کنند تا بتوانند ارزشی را به جامعه ارائه کنند و از این راه هم به جامعه خدمت کرده و هم خودشان به موفقیت برسند.

تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی

تحصیلات دانشگاهی، پایه و اساس موفقیت در مسیر مدیریت کسب‌وکار است. رشته‌هایی مانند مدیریت، اقتصاد، حسابداری و مهندسی کسب‌وکار، دانش و مهارت‌های لازم برای تحلیل مسائل پیچیده کسب‌وکار و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک را ارائه می‌دهند. ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، به شما امکان می‌دهد تا در حوزه تخصصی خود углуб‌تر شوید و از دانش روز دنیا بهره‌مند گردید.

تجربه کاری، مکمل تحصیلات آکادمیک است و به شما اجازه می‌دهد تا دانش نظری را در عمل به کار بگیرید. شروع از موقعیت‌های ابتدایی و پیشرفت تدریجی، به شما درک عمیقی از ساختار سازمان‌ها و چالش‌های مختلف کسب‌وکار می‌دهد. شرکت در دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی، به روز ماندن شما با آخرین روندها و تکنیک‌های مدیریت را تضمین می‌کند.

مهارت‌های رهبری، ارتباط موثر، حل مسئله، برنامه‌ریزی، استراتژی‌سازی، مالی و حسابداری، خلاقیت و نوآوری، از جمله مهم‌ترین مهارت‌هایی هستند که یک مدیر موفق باید دارا باشد. این مهارت‌ها به شما کمک می‌کنند تا تیم خود را رهبری کنید، با مشتریان و همکاران ارتباط موثر برقرار کنید، مشکلات را شناسایی و حل کنید، اهداف سازمان را تعیین و به آن‌ها دست یابید و ایده‌های نوآورانه را به واقعیت تبدیل کنید.

گواهینامه‌های حرفه‌ای مانند PMP، CMA و CPA، نشان‌دهنده تخصص شما در حوزه‌های خاص مدیریت هستند و به شما در رقابت با سایر افراد کمک می‌کنند. این مدارک، اعتبار و فرصت‌های شغلی بیشتری را برای شما فراهم می‌کنند و به کارفرمایان اطمینان می‌دهند که شما دارای دانش و مهارت‌های لازم برای انجام وظایف خود هستید.

مدیریت کسب‌وکار، طیف گسترده‌ای از فرصت‌های شغلی را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید به عنوان مدیر ارشد، مدیر پروژه، مدیر منابع انسانی، مدیر بازاریابی، مدیر مالی یا مشاور کسب‌وکار فعالیت کنید. همچنین، می‌توانید کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده و به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید.

در رابطه با بازار کار مدیریت بازرگانی و استخدام در سازمان های دولتی و سازمان های وابسته به آن میتوان به این مسئله اشاره کرد که شرکت ها و همچنین ارگان های دولتی در طول سال آزمون هایی برگزار کرده که برای استخدام کارمندان، مدیران بوده و درجهت تکمیل نیروی انسانی ارگان میباشد.

و در بین شرایط ثبت نام بسیار نام این رشته یعنی مدیریت بازرگانی دیده میشود که در نهایت دانشجویان بر اساس سابقه کار و همچنین مهارت آنها گزینش میشوند و امروزه دانشگاه در اولویت بعد از مهارت قرار گرفته و این به معنای باز شدن فضای زیاد و فرصت های مناسب برای ارتقای مهارت ها میباشد.

درآمد رشته‌های دانشگاهی مدیریت کسب و کار متناسب با موقعیت شغلی، تجربه کاری و سطح تحصیلات متفاوت است. مدیران ارشد و مدیران اجرایی معمولاً بالاترین درآمد را دارند، در حالی که مدیران میانی و سطح پایه درآمد کمتری کسب می‌کنند. علاوه بر این، درآمد در صنایع مختلف و مناطق جغرافیایی نیز متفاوت است. به طور کلی، فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت کسب و کار می‌توانند انتظار داشته باشند که درآمد قابل قبولی کسب کنند، اما برای رسیدن به درآمد بالا، نیاز به تلاش، تجربه و تخصص دارند. به طور کلی، درآمد ماهیانه مدیران بازرگانی در ایران بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان متغیر است.

تعداد واحدهای رشته مدیریت بازرگانی به طور کلی، در مقطع کارشناسی حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ واحد درسی، در مقطع کارشناسی ارشد حدود ۳۲ تا ۳۶ واحد درسی و در مقطع دکتری حدود ۳۶ تا ۴۰ واحد درسی است.

دروس پایه

کد درسنام درسنوع درسواحد
۱۰۱اصول حسابداری ۱پایه۳
۱۰۲اصول حسابداری ۲پایه۳
۱۰۳اقتصاد خردپایه۳
۱۰۴اقتصاد کلانپایه۳
۱۰۵ریاضیات و کاربرد آن در مدیریتپایه۳

دروس عمومی

کد درسنام درسنوع درسواحد
۲۰۱مبانی کامپیوترعمومی۲
۲۰۲زبان انگلیسی عمومیعمومی۳
۲۰۳تربیت بدنیعمومی۱
۲۰۴مبانی حقوقعمومی۲
۲۰۵اخلاق و تربیت اسلامیعمومی۲

دروس تخصصی

کد درسنام درسنوع درسواحد
۳۰۱مدیریت بازاریابیتخصصی۳
۳۰۲مدیریت مالیتخصصی۳
۳۰۳مدیریت استراتژیکتخصصی۳
۳۰۴مدیریت منابع انسانیتخصصی۳
۳۰۵بازرگانی بین‌المللتخصصی۳

دروس اختیاری

کد درسنام درسنوع درسواحد
۴۰۱رفتار سازمانیاختیاری۳
۴۰۲مدیریت تولید و عملیاتاختیاری۳
۴۰۳مدیریت پروژهاختیاری۳
۴۰۴مدیریت تکنولوژیاختیاری۳
۴۰۵تجارت الکترونیکاختیاری۳

فعال بودن ، برگ برنده ی بازار کار

دانشجویان مدیریت بازرگانی باید در طول تحصیلشان بسیار فعال بوده و جدای از دانشگاه و تحصیل به فکر کارآموزی در حوزه های مختلف نیز باشند و مطالب روز را راجع به حوزه ی تحصیلی و شغلی خود را مطالعه و بررسی کنند.

دانشجویان از این طریق میتوانند زودتر بازار کار را لمس کنند و نیز بهتر به سمت موفقیت شغلی گام برداشته و نیز میتوانند در اینده با پیشینه ی تجربی خود مدیریت سازمانی را بر دست گرفته و به بهترین شیوه ممکن مدیریت را برعهده بگیرند.

بخش هایی که یک دانشجوی مدیریت بازرگانی میتواند در آن فعالیت کند محدود نیست و گسترده است و ما در ادامه به چند نمونه از این بخش ها اشاره میکنیم و دانشجو میتواند با توجه به توضیحات و علایق خود یک بخش را انتخاب کرده و راجع به آن تحقیقاتی به عمل آورد.

 

زندگی شغلی و انواع آن

 

و در آخر پیشنهاد ما برای دانشجویان این رشته فعالیت مستمر و پویا بودن در مسیر تحصیل و شغلی بوده تا در آینده بتوانند به راحتی قله های موفقیت را فتح کنند.

سوالات متداول

چگونه حین تحصیل برای کارآموزی اقدام کنیم؟

شما میتوانید برای کاراموزی در حوزه ی مورد علاقه ی خود در سایت دانشکار به دنبال فرصت های کارآموزی باشید

آیا در رشته مدیریت بازرگانی فرصت کارآفرینی وجود دارد؟

قطعا بله! در همه ی رشته ها میتوان این فرصت را ایجاد نمود ، ولی باید با علم و تجربه کافی این ارزش را ایجاد کرد و نیاز به پشتکار و تلاش مستمر دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

به خبرنامه دانشکار بپیوند!

اگر می‌خوای از جدیدترین مطالب حوزه‌های مختلف کاری، دوره‌های جدید، وبینارهای رایگان و ... زودتر از همه باخبر بشی، اطلاعات خودت رو ثبت کن تا عضو خبرنامه دانشکار بشی.