معرفی بهترین نمونه های ابزار تولید محتوا در سال 2022
ابزار تولید محتوا چیست؟ ابزار تولید محتوا (Content Creation Tools) به ابزارهای آفلاین و آنلاینی میگویند که در کنار منابع مطالعاتی موثق و معتبر، به شما کمک می کنند، محتوای مدنظر خود را تولید کنید. منظور از محتوا فقط محتوای متنی نیست و طیف گستردهای از محتواها مثل محتوای صوتی، ویدیویی، تصویری (اینفوگرافیک) و غیره را شامل می شود. در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین ابزارهای تولید محتوا بپردازیم که در حال حاضر جزو بهترینها هستند. با دانشکار همراه باشید.
معرفی لیست بهترین ابزار تولید محتوا
همانطور که گفتیم، محتواها انواع مختلفی دارند و برای اینکه بتوانید محتوای یونیک، با کیفیت و مرتبط با نیاز و هدف کاربران از سرچ (Search Intent) تولید کنید، به ابزارهای مناسب برای تولید محتوا نیاز دارید. در ادامه برای هر نوع محتوا چند نمونه از بهترین ابزارهای تولید محتوا را معرفی کرده ایم.
لیست بهترین ابزار تولید محتوای متنی (Content Creation Tools)
گوگل ترند (Google Trend):
همانطور که از اسم این ابزار رایگان تولید محتوا مشخص است، ترندهای روز دنیا را به شما نشان می دهد. این ابزار برای کسانی که روزانه تعداد زیادی مطلب منتشر می کنند، کسانی که قصد دارند در شبکههای اجتماعی حضور فعالی داشته باشند و یا افرادی که برای گروه خاصی از جامعه محتوا تولید می کنند بسیار مناسب است. این ابزار، میزان سرچ رو به رشد یا کاهش عبارتی که وارد کردهاید را به شما نشان میدهد و حتی اطلاعاتی در مورد مناطق جغرافیایی که بیشتر در آن حوزه جستجو کرده اند نمایش خواهد داد. حتی می توانید ترند عبارات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
Keywordtool.io:
یکی از بهترین ابزارهای رایگان تولید محتوا، وب سایت keywordtool است. تنها کافیست زبان فارسی را انتخاب کرده و سپس عبارت مدنظرتان را براساس موتور جستجوی گوگل سرچ کنید تا کلمات LSI و مرتبط بیشتری به شما نشان دهد. البته اکانت پریمیوم این ابزار پولی است که قابلیت های بیشتری نظیر میزان رقابتی بودن کلمات، نرخ CPC، وضعیت ترند و مقدار سرچ ماهانه را در اختیار شما می گذارد. با این حال، فرم رایگان این ابزار هم بسیار کمک کننده است.
ابزارهای Moz، Semrush ،ahref و غیره:
این ابزارها با وجود اینکه اکانت رایگان با مدت محدود برای هر ایمیل در اختیار شما می گذارند اما در واقع جزو ابزارهای پولی و غیر رایگان تولید محتوا هستند. این ابزارها کلیه اطلاعاتی که در مورد سایت و رقبای خود نیاز دارید در یک گزارش کامل ارائه می کنند. این ابزارها برای کارشناسان سئو و تولید محتوا که قصد دارند استراتژی جامع و دقیق ایجاد کنند ضروری هستند.
Grammarly:
یکی از بهترین ابزارهای آنالیزگر متن از لحاظ خوانایی، گرامری، دستوری و لحن بیان و بسیاری از جنبه های مختلف، گرامرلی است. این ابزار برای تولید محتوای متنی مخصوصا انگلیسی برای سایت های چند زبانه شما فوق العاده است. اکانت رایگان با تعداد پیشنهاد محدود و سطح پایه به شما کمک می کند متن بهتری بنویسید اما اکانت پریمیوم پیشنهادات حرفه ای و بیشتری برای شما دارد.
Headline Analyzer:
بهترین ابزار تولید محتوا برای چک کردن قدرت عناوین انتخاب شده برای محتواهای شماست. دو نمره به صورت کلی و براساس اصول چک لیست سئو به همراه چندین پیشنهاد به شما خواهد داد. اکانت رایگان با ثبت ایمیل فعال می شود و با خرید اکانت، امکانات بسیار بیشتری خواهید داشت.
ابزارهای تولید محتوای صوتی (Podcast Creation Tools)
نرم افزار Adobe Audition:
این نرم افزار برای تولید پادکست، کلیه امکانات و ویژگی های لازم مثل ضبط و میکس صدا، حذف صداهای اضافه، افکت های مختلف و غیره را دارد.
نرم افزار Audacity:
رابط کاربری ساده، امکانات کامل اعم از ضبط و میکس صدا، ویرایش صوت و حذف نویز و غیره از ویژگی های مهم این ابزار تولید محتوای صوتی است. این نرم افزار در حال حاضر کاربران بسیار زیادی دارد و برای تولید پادکست به شما کمک زیادی خواهد کرد.
Speaker Studio:
این اپلیکیشن بر روی دستگاه های اندرویدی نصب می شود و بهترین ابزار تولید محتوای صوتی با گوشی است. این اپلیکیشن کاملا رایگان است و امکانات بسیار زیادی دارد.
بهترین ابزار تولید محتوای تصویری (Image or Visual Creation Tools)
Adobe Spark:
نرم افزاری بی نظیر با قابلیت های عالی برای ترکیب متن، تصویر و ویدیو است. با این نرم افزار می توانید محتوای تصویری تولید کرده و به شکل آنلاین داستان سرایی کنید.
BeFunky:
اگر به دنبال ابزار تولید محتوای تصویری با رابط کاربری عالی هستید تا بتوانید خیلی سریع انواع تصاویر، کلاژ، بنر، بروشور و پوستر طراحی کنید، ابزار BeFunky فوق العاده است.
Canva:
ابزار کانوا یکی از معروف ترین ابزارهای تولید محتوای تصویری است که به شما امکان ساخت و ادیت تصاویر برای به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی، وبلاگ و غیره را می دهد. افرادی که به شکل حرفه ای محتوا تولید می کنند، با ابزار کانوا به خوبی آشنا هستند.
Pixlr:
یکی دیگر از بهترین ابزارهای تولید محتوای تصویری که رابط کاربری آن شباهت زیادی به فتوشاپ دارد. برای ویرایش تصاویر، اضافه کردن فیلترهای مختلف و غیره به راحتی می توانید با این ابزار به بسیاری از قابلیت های فتوشاپ دسترسی داشته باشید.
معروف ترین ابزار تولید محتوای ویدیویی (Video Creation Tool)
Adobe Premier:
یکی از بهترین و مجهزترین ابزارهای تولید ویدیو و فیلم به شکل حرفه ای، ادوب پریمیر است. حتی بسیاری از کلیپها و فیلم های تبلیغاتی با این ابزار ساخته می شوند. پشتیبانی از فرمت های مختلف صوتی و ویدیویی، فرمت های مختلف، افکت های متنوع و غیره از ویژگی های این ابزار است.
Adobe After Effect:
این ابزار برای افکت گذاری روی محتواهای ویدیویی شما بی نظیر است. با این ابزار تولید محتوا می توانید افکت های مختلفی استفاده کنید که تنوع آنها فوق العاده است و برای تمامی افراد از مبتدی تا پیشرفته مناسب است.
Camtasia Studio:
نرم افزار کمتازیا برای ضبط ویدیو از صفحه نمایش شماست که برای تولید محتواهای آموزشی و سپس انتشار در اینستاگرام، یوتیوب، آپارات و سایت خودتان مناسب است.
ابزارهای تولید محتوای اینفوگرافیک (Infographic Creation Tools)
Easel.ly:
با این وب سایت می توانید خیلی ساده و راحت با تمپلیت های پیش ساخته آن اینفوگرافیک مدنظرتان را تولید کنید. تنها کافیست تصاویر و چارت های خودتان را اضافه کرده و ویرایش های لازم را انجام دهید. نسخه رایگان این وب سایت امکان دسترسی به 10 تمپلیت را به شما خواهد داد.
Google Chart:
با استفاده از این ابزار تولید محتوای گوگل می توانید به راحتی با درج داده های خود انواع اینفوگرافیک های جذاب و کاربردی بسازید.
Infogram:
کسانی که به دنبال ابزار ساخت اینفوگرافیک با رابط تعاملی جذاب هستند، Infogram گزینه بهتری است. حتی نسخه رایگان این ابزار به شما امکان دسترسی به 37 نوع تمپلیت همراه با 13 نوع نقشه مختلف را خواهد داد که به راحتی قابلیت ویرایش دارند.
ابزار تولید محتوا در اینستاگرام (Instagram Content Creation Tools)
این ابزارها به شما کمک می کنند تا برای صفحات اینستاگرامی خود، محتواهای جذاب و مناسبی تولید کنید. برخی از این ابزارها شامل اپلیکیشن پیکس آرت، کانوا، VSCO و غیره هستند. البته تمامی ابزارهایی که در اینجا به آنها اشاره کردیم به جز ابزار تولید محتوای صوتی، برای اینستاگرام نیز کاربرد دارند.
ابزار تولید محتوای تعاملی (Interactive Content Creation Tools)
منظور ما از محتوای تعاملی، آن دسته از محتواهایی هستند که کاربران ضمن خواندن یا مطالعه آنها، به شکل عملی، کاری که از آنها می خواهیم را انجام می دهند. به عنوان مثال نظرسنجی یا پرسشنامه ها، آزمون های آنلاین مختلف و غیره که با ابزارهای مختلف ساخته می شوند در این دسته قرار می گیرند. ابزار تولید محتوای تعاملی تنوع بالایی دارد که معروف ترین آنها:
پرس لاین:
به کمک پرس لاین می توانید انواع آزمون ها و تست های مختلف را طراحی کرده و با مخاطبین و کاربران خود به اشتراک بگذارید. پشتیبانی کامل از زبان فارسی و ارائه گزارش جامع، از ویژگی های این ابزار تولید محتوای تعاملی است.
فرم افزار:
یکی از بهترین سایت های ایرانی برای ساخت پرسشنامه و چالش در انواع مختلف است که با قابلیت به اشتراک گذاری در پلتفرم مدنظر شما عرضه شده است.
جمع بندی مطالب
استانداردها و ابزارهای تولید محتوا بسیار متنوع هستند به نحوی که پیوسته ابزارهای جدید ساخته می شوند تا به ما در تولید محتوای با کیفیت کمک کنند. به همین دلیل در هر مورد به مهمترین و محبوب ترین ابزارهای موجود برای تولید محتواهای مختلف اشاره کردیم. ضمنا محتواهایی مثل فایل گیف، انیمیشن، Meme و غیره نیز می توانستند در این لیست قرار بگیرند که به دلیل مرسوم نبودن در تولید محتوای فارسی حذف شدند.
شما چه ابزارهای دیگری برای تولید محتوا میشناسید؟ می توانید در پایین همین مطلب در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
مهارت و تجربه کار با ابزار تولید محتوا چه کمکی به ما میکند؟
با توجه به اینکه ابزارهای تولید محتوا در فعالیت های حوزه دیجیتال مارکتینگ یک ضرورت محسوب میگردند بنابراین مهارت داشتن در این زمینه به استخدام شما کمک بیشتری خواهد کرد.
ابزارهای تولید محتوای رایگان بهتر هستند یا غیر رایگان و پولی؟
ابزارهای پولی تولید محتوا امکانات و قابلیت های بسیار بیشتری در اختیار شما می گذارند بنابراین برای فعالیت حرفهای لازم هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم در صورت امکان نسخه پولی را تهیه کنید. در صورتی که برای شرکت و سازمان خود قصد دارید ابزار تولید محتوا خریداری کنید پلنهای سازمانی مناسبتر هستند و در غیر این صورت اکانت های پایه هم کافیست.