5 مهارت لازم برای استخدام موفق
لازمه به دست آوردن یک شغل خوب، فقط داشتن تواناییهای فنی متناسب با شغل مدنظر نیست. این تواناییها برای دعوت به مصاحبه لازم هستند اما برای کسب شغل مد نظر کافی نمیباشند.
“مهارتهاي نرم” (Soft Skills) ویژگیهاي فردی هستند که سبب تقویت تعاملات فردی و موفقیت شخصی، تحصیلی و شغلی میشوند.
تحقیقات نشان میدهد که “مهارتهای نرم” مانند مهارت کار تیمی، توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران، قدرت حل مسائل و توانایی رهبری ااز جنبههای بسیار مهمی هستند که غفلت از آنها، عوارض غیرقابل جبرانی را در کسب موفقیت بهمراه دارد.
یک مطالعه منتشر شده توسط انجمن روانشناسی آمریکا نشان میدهد، افرادی که ارتباط صمیمانهای برقرار میکنند نسبت به افرادی که از تواناییهای خود تعریف میکنند، اولویت بیشتری برای کارفرمایان دارند. هرچند به این نکته میرسند که احتمالا ترکیبی از دو حالت گفته شده بهترین حالت ممکن است. تحقیقات منتشر شده دربارهی کسب و کار در مجله آموزش (Journal of Education) نشان میدهد که مدیران هنگام گزینش، توجه ویژهای به مهارتهای ارتباطی و تحلیلی میکنند.
اما سوالاتی که در اینجا مطرح میشود این است که چگونه میتوان مهارتهای نرم خود را بهبود بخشید؟ امروزه کدامیک از مهارتهای نرم بیشترین اهمیت را برای کارفرمایان دارند؟
پلتفرم مشاغل Monster ، حدود 943 هزار موقعیت کاری را از منابع مختلف جمعآوری و بررسی کرده است. حاصل این بررسی، ۵ مهارت نرم است که بسیار مورد توجه کارفرمایان بوده است و ما در این مقاله قصد داریم، این پنج مهارت مهم برای موفقیت در استخدام را تشریح کنیم. با ما همراه باشید تا با این پنج مهارت آشنا شوید.
۵- قدرت حل مسئله
کارفرمایان از حرفهای ها انتظار دارند بهترین روش را در بهترین زمان، برای حل مسائلی که با آنها مواجه میشوند، تشخیص دهند.
طبق گفته ویکی سالمی، کارشناس حرفهای در Monster، یک راهبرد ساده برای بهبود این مهارت وجود دارد.
او پیشنهاد میکند که “یک گام به عقب بردارید”، وضعیت را ارزیابی کنید و راهحلهایی که بیشترین اهمیت را دارند طراحی کنید. “
اگر شما برای مصاحبه شغلی آماده میشوید، فرصتی را برای مرور فعالیتهایی که در حل مشکلات گذشته انجام دادهاید، اختصاص دهید. با این کار شما برای انجام کار پیشرویتان آمادگی بیشتری دارید.
سالمی می گوید: “شما میتوانید مهارتهای حل مسئله را با تفکر استراتژیک، دقیق و برنامهریزی شده به دست آورید، سپس برای یافتن راهحلهای مناسب تلاش کنید و در نهایت از کمک مدیران خود نیز استفاده نمایید.”
۴- توجه به جزئیات
طبق بررسی CareerBuilder که در سال 2016 از 2100 متخصص منابع انسانی انجام شد، بیش از 40 درصد مدیران استخدام کمتر از 60 ثانیه به رزومه کاری نگاه میکنند. بنابراین اگر در رزومه کاری خود اشتباه تایپی داشته باشید، ممکن است به این معنی باشد که شما خود را رد صلاحیت کردهاید.
سالمی می گوید: “به جای آن که عجله کنید، زمانی را برای اصلاح و مرور کلمات، علائم نگارشی و شیوه صحیح املای متن اختصاص دهید.”
این موارد از مصداقهای توجه به جزئیات است.
او اضافه می کند: “در طولانی مدت و به مرور زمان سرعت شما در یافتن جزئیات افزایش مییابد.”
۳- تخصص در مایکروسافت آفیس
سالمی می گوید: “شما برای استخدام در شرکتها واقعا نیازی به آوردن این مهارت در رزومه خود ندارید زیرا این فرض وجود دارد که همه افراد، این مجموعه مهارت را بلد می باشند.”
با این حال، اگر شما کاملا با مایکروسافت آفیس راحت نیستید، به یک دوره آموزشی در نزدیکی محل زندگی خود بروید یا مجموعه آفیس را در منابع آموزشی مجازی فرا بگیرید. علاوه بر مایکروسافت آفیس، بهتر است با برنامههای دیگری نظیر Google Drive، Slack و Skype که بسیاری از کارفرمایان از آنها استفاده میکنند، آشنا شوید. در کنار نرم افزارهای متداولی که به آنها اشاره شد، تخصص بر نرم افزارهای تخصصی رشته خود و یا موقعیت شغلی که مد نظر دارید، بشدت حائز اهمیت میباشد که بایستی از متخصصان هر حوزه کسب اطلاع کنید. پیشنهاد ما به شما در صورت عدم دسترسی به افراد توانمند هر حوزه ایجاد حسابی در سایت لینکدین و جستجو موقعیت مد نظرتان است. از این طریق به شبکهای از افراد متخصص دسترسی دارید و میتوانید براحتی پرسشهای خود را به پاسخ مطلوب برسانید.
شاید از ذهنتان بگذرد که تسلط به نرم افزار آفیس که مهارت نرم نیست. برای پاسخ به این تفکر صحیح شما به دو موضوع اشاره میکنم:
۱- اشاره به این مهارت در وهله اول به دلیل اهمیت فراوان آن در کسب موقعیتهای شغلی است که متأسفانه کارجویان نسب به اهمیت بسزای آن غافلند.
۲- درست است که توانایی در آفیس، مهارت نرم نیست اما توجه ویژه ما در این بخش مهارت یادگیری است که ارتباط مستقیمی با مهارتهای نرم دارد.
۲- مهارت بازاریابی و آگاهی تجاری
امروزه در فضای کاری، بیشتر کارفرمایان از کارکنان خود انتظار دارند که با روشهای بازاریابی ایدهها، خدمات و محصولات آشنا باشند. سالمی میگوید: برای توسعه مهارتهای بازاریابی، از تبلیغ در رسانههای اجتماعی و به مطالعه و به اشتراک گذاری مقالات جالب در رابطه با صنعت خود استفاده کنید که این کار میتواند به استخدام شما کمک کند.
انجام پیوسته این کار نشان میدهد که شما میدانید چگونه از رسانههای اجتماعی مانند تلگرام، توییتر، اینستاگرام و لینکدین که اکثر شرکتها از آن بهره میبرند، استفاده کنید. همچنین نشان میدهد که شما به طور فعال به انجام کاری در صنعتی علاقه مند هستید و سایر کارکنان و کارفرمایان میتوانند از اطلاعات شما استفاده کنند.
این متخصص می گوید: “اشخاص و شرکتهای تاثیرگذار حوزه برندینگ و بازاریابی را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید و از سبک کاری آن ها و نحوه ارائه خودشان به مردم جهان بیشتر بدانید و یاد بگیرید.”
۱- ارتباطات شفاهی و نوشتاری
موفقیت در کسب و کار، در کنار تبدیل شدن به یک تکنولوژی متمرکز، هنوز هم از تعاملات افراد با یکدیگر تاثیر میپذیرد. با توجه به دادههای گردآوری شده Monster ، توانایی برقراری ارتباط خوب، رایجترین مهارت نرم می باشد که کارفرمایان برای استخدام افراد خود به دنبال آن هستند.
در تعاملات خود، چه بصورت حقیقی و چه مجازی، شما باید صریح، مهربان و حرفهای باشید. هنگام صحبتکردن، مطمئن شوید که ارتباط چشمی را حفظ کردهاید، با صدای رسا سخن بگویید و از زبان بدن نیز استفاده کنید. با این رفتارها، اعتماد به نفس خود را به فرد مقابل نشان خواهید داد.
سالمی می گوید: “مصاحبهها را با لبخند ادامه دهید.” بسیاری از دانشگاهها خدمات مشاوره شغلی را برای فارغالتحصیلان ارائه میدهند و یا در جلسات بینالمللی Toastmaster شرکت میکنند تا صحبت کردن در میان جمع را تمرین کنند.”
با شرکت در آزمونهای شخصیت شناسی تواناییهای نرم خود را بسنجید
در سال ۲۰۲۰، ده مهارت برتر که برای موفقیت هر فردی، نیاز است به ترتیب ارزش آنها دسته بندی شده است. این موارد در اینجا در قالب یک اینفوگرافیک بیان میگردد و در آینده نزدیک قرار است که این مهارتها را بصورت کامل تشریح نمایم. برای کسب اطلاع بیشتر نسبت به این موارد، بر روی تصویر کلیک نمایید.
برگرفته از سایت cnbc.com
مقالات دیگری که مطالعه آن را به شما پیشنهاد میدهیم:
لطفا در این مورد اطلاعات بیشتری قرار دهید